استارتاپ ویزا چیست؟
کشورهای مهاجرپذیر براساس شرایط متقاضیان مهاجرت، راههای متفاوتی را پیش پای آنها قرار دادهاند. یکی از این راهها که البته مدت زمانی زیادی از شکلگیری آن نمیگذرد، سری استارت آپ ویزاها از جمله ویزای استارتاپ کانادا هستند. بدیهی است که قشر هدف در این روش افراد با استعداد و با توانمندیهای مربوط به پایهگذاری یک کسبوکار ریسکپذیر هستند که قصد دارند یک اکوسیستم بهتر را برای راهاندازی و یا توسعه کاری که هماکنون دارند انتخاب کنند. در حقیقت کشور مقصد در این روش قصد دارد با ارائه امکانات و زیرساخت مناسب، موفق به جذب پدیدههای دنیای نوآوری شود. در این چهارچوب، نتایج حاصلشده برای کارآفرینِ نوآور و کشور مقصد توأمان مثبت و جذاب است، بازی دو سر برد. فرانسه و امریکا که از اولین راهاندازان این روش بودند بارها در سالهای اخیر از تبعات مثبت این اقدام بر اقتصادشان گزارشهای متنوعی تهیه و ارائه کردهاند.
مؤلفههای اصلی ویزای استارتاپ چیست؟
هرچند که کشورهای ارائهدهنده استارتاپ ویزا شرایط متفاوتی را برای ارائه ویزا ارائه دادهاند، اما در اغلب آنها چند آیتم تکرارشونده هستند که از نظر میگذرانیم:
توانمندیهای فردی : کسی که به دنبال راهاندازی یک کسبوکار نوپای نوآورانه است، طبعاً در خود تواناییهایی را یافته است. ممکن است این توانمندیها فنی-نرمافزاری یا مدیریتی و یا تجربی باشد. برای برخی دیگر ممکن است به علت تحصیلات مرتبط با موضوع کسبوکار مطرح شده باشد. چرا که صرفاً داشتنِ یک ایده به معنای آمادگی مواجهه با سختیهای کارآفرینی نیست. در هر صورت این مهم است که شما جواب مشخصی برای این سؤال داشته باشید که: «چرا فکر میکنید شخصیت مناسبی برای راهاندازی یک استارتاپ هستید؟»
طرح کسب و کار عالی : وقتی از داشتن یک طرح کسبوکار عالی صحبت میکنیم یعنی نهایت بیزینسپلنی که میتوانید تصور کنید؛ با تمام اسناد پشتیبان و تمامی پیشبینیهای معمولاً پنجساله براساس مارکتریسرچهای دقیق از جغرافیای آتی کسبوکار شما. معمولاً بهترین کار این است که حتی اگر خودتان استاد بلامنازع بیزینسپلننویسی هستید، مسئولیت نگارش آن را به عهده شرکتهای حرفهای در همان کشور واگذار کنید تا با اطمینان خاطر بیشتری این روند ادامه یابد.
اخذ تأییدیه از نهادهای اقتصادی : کشورهای مختلف راهکارهای متنوعی برای درک این نکته که چقدر طرح و تیم شما میتواند واقعی باشد دارند. در برخی از کشورها همانند کانادا و فرانسه، باید یک اکسلریتور (شتابدهنده)، انکوبیتور (رشددهنده) و یا انجلاینوستور (فرشته سرمایهگذار) سرمایهگذاری بر طرح شما را قبول کند و در برخی دیگر همانند انگلیس مهم است که یک سازمان و یا شرکت اقتصادی طرح شما را تأیید کند. مابین کشورها تفاوتی نیست، در هر صورت سختترین بخش این مسیر همین موضوع است. در حقیقت از آنجا که پس از دریافت این تأییدیه، باقی کارها دیگر آسان میشود، اصل کار پیش روی شما همین است. (که البته این مهم به دوش ما خواهد بود)
توان مالی در حد پوشش هزینههای اولیه : کشورهای پذیرنده باید مطمئن شوند که شما هزینه اولیه زندگی برای چند ماه اولیه را پس از ورود به کشورشان خواهید داشت. در اغلب کشورها این هزینه بسیار کم و قابل مدیریت است. هرچند اگر قصد اقدام همزمان با خانواده خود را داشته باشید میتواند این هزینه نسبتاً بالا رود.
کشورهای ارائهدهنده این ویزا کدامند؟
در مجموع بیش از ۳۰ کشور جهان در حال حاضر نسبت به صدور این ویزا اقدام کردهاند. کانادا، شیلی و برزیل در قاره امریکا؛ نیوزیلند و استرالیا در اقیانوسیه؛ کرهجنوبی و سنگاپور در آسیا؛ و انگلیس، فرانسه، هلند، فنلاند و بسیاری از دیگر کشورهای اروپا نیز جزو این کشورها هستند.
استارتاپ ویزا به درد چه کسانی میخورد؟
به صورت کلی و براساس تجربه ما مخاطبان استارتاپ ویزا به چند دسته اصلی تقسیم میشوند:
فرد یا تیمهایی که ایده جدید و یا طرحی برای اجرا دارند و از توانمندیهای خوبی بهخصوص در عرصه زبان برخوردارند و ترجیح میدهند استارتاپ خود را در یک اکوسیستم دیگر راه بیندازند.
دانشجویانی که در یک کشور خارجی تحصیل کردهاند و در پایان ویزای تحصیلیشان مایلند با راهاندازی یک استارتاپ، هم مشغول به کار شوند و هم ویزای خود را از حالت دانشجویی خارج سازند.
استارتاپ راهاندازهای حرفهای که بعد از چندین تجربه ملی مایلند توان خود را در عرصه بینالمللی بیازمایند.
استارتاپهای موفق ایرانی که مایلند با تأسیس شعبه و یا راهاندازی کسبوکاری مشابه فعالیتی که در ایران داشتند، حالا در کشوری دیگر، به طرف درآمد ارزی بروند.
همچنین ممکن است شما در هیچکدام از این دستهبندیها قرار نگیرید و با این حال خود را مخاطب این مسیر بدانید، در هر صورت کلیک هوشمند در کنار شماست.
خدمات کلیک هوشمند :
تدوین طرح تجاری راه اندازی کسب و کار جدید (Start-up Business Plan)
تدوین طرح تجاری توسعه کسب و کار (Development Business Plan)
انجام مطالعات شناسایی فرصتها (Opportunity Study)
طراحی مدل کسب و کار (Business Model Development)
توسعه طرح بازاریابی (Marketing Plan Development)
انجام تحقیقات بازار (Market Research)
تحلیل صنعت (Industry Analysis)
پیاده سازی پروژه جهت ارائه(MVP)